Uutinen jota ei
julkaistu


Kun pesäpallosta
tuli pesäpalloa


Maailman parasta
pesäpalloa


Pesäpallon
arvo-otteluita


Omin suksin kauas
ja korkealle


Ne maineikkaat
Jyväskylän hiihdot


"Penan ralli"


Muistattekos Saarijärven
kisajuhannusta?


Matti on Matti


JYP-ilmiö
t e k i j ä t   j a   l ä h t e e t


a r t i k k e l i
t u l o s t u s m u o d o s s a


       
   M a t t i   o n   M a t t iMatti Nykänen Laajavuoren maisemissa. Kuvaaja Risto Aalto. Sanomalehti Keskisuomalaisen arkisto. Ryhmä keskieurooppalaisia paperikoneinsinöörejä oli viety helteisen tehdaskiertueen päätteeksi Jyväskylän Laajavuorelle. Äkkiä pensaiden keskeltä, hiihtohissin vaijerin päästä tupsahti esiin Matti Nykänen hyppyhaalareissaan sukset olalla. Mäkihypyn hallitseva maailmanmestari vietti kesäiltaansa harjoittelemalla kotimäessään. Opas oli hänestä juuri ehtinyt kertoa pari mojovaa juttua.

"Saisiko maestrosta ottaa kuvan?", vieraat kysyivät ja kamerat rapisivat. "Jos ei nyt tällä kertaa", Matti heilautti ujosti ja ystävällisesti kättään.

Matti Nykänen ei ole ainoa Laajavuoren betonista kultakuntonsa vuollut. Jani Soininen Naganon 1998 ja Samppa Lajunen Salt Lake Cityn 2002 olympiamitaleineen ovat saman mäen poikia, Paavo Vierron manttelinperijöitä.

Matti oli kuitenkin Matti. Monena vuotena kaupunkioppaat saivat keväisten koululaisretkien bussit hiljaisiksi sanomalla, että mentäisiinkö katsomaan Matin mäkeä