Uutinen jota ei
julkaistu


Kun pesäpallosta
tuli pesäpalloa


Maailman parasta
pesäpalloa


Pesäpallon
arvo-otteluita


Omin suksin kauas
ja korkealle


Ne maineikkaat
Jyväskylän hiihdot


"Penan ralli"


Muistattekos Saarijärven
kisajuhannusta?


Matti on Matti


JYP-ilmiö
t e k i j ä t   j a   l ä h t e e t


a r t i k k e l i
t u l o s t u s m u o d o s s a

       
   J y p - i l m i ö


Mitähän varten Keskisuomalaisen katolla törröttää Jypin merkki, pikkupojat ihmettelivät 1980-luvulla. Niin päin he sen päättelivät. Merkki oli pantu jäähallissa merkille Jypin pelaajien rinnassa.

Jyp oli 1980-luvun alussa noussut riemukkaasti liigaan ja ensimmäisenä suuren maailman joukkueen kaupunkiin saatiin HIFK.

Jypin ja Hifk:n välillä oli vääntöä myös vuonna 1991. Kuvaaja Jorma Pärssinen. Kuva sanomalehti Keskisuomalaisen arkisto.

Peli pyöri puoli erää tasaisena helsinkiläisten lukiessa vielä mainoksia kaukalon seinistä. Pitkän vaihdon päätteeksi vieraiden Christian Ruuttu heitti vaihtoon mennessään keskialueelta löysän kiekon Jypin päätyyn. Maalivahti Kari Viljanen sattui juuri vilkaisemaan luistimiinsa ja kiekko kopsahti maaliin.

HIFK:n punanuttuihin on Jyväskylässä säilynyt erityinen viha-rakkaus-suhde, jota kiteytti myös ensimmäinen täällä nähty play offs -peli keväällä 1989. Matti Hagmanin ja Jukka Sepon ympärille koottua HIFK:n ykkösnyrkkiä vastaan Jyp asetti Tero "Snake" Lehikoisen häirintäketjun. Hyvin se vieraita hiillostikin, vei tähdiltä pelihuumorin. Jyp eteni aina loppuotteluihin asti, joissa taipui TPS:n edessä hopealle. Voitetulta tuo ensimmäinen ja toistaiseksi kirkkain kiekkomitali kuitenkin maistui.